85% din băncile din România au renunţat la paza umană

|

Criza economica duce la importul de infracţiuni. Astfel, jafurile armate în bănci au apărut şi în ţara noastră. Trei cazuri în 2009, în condiţiile în care în ultimii ani, în România, nu au fost astfel de incidente. Statisticile Poliţiei Române arată că mare parte a vinei o poartă şi reprezentanţii băncilor. Aceştia se gândesc în primul rând la profit, foarte mulţi nu îşi mai pun problema siguranţei.

Vasile Viorel
"118 unităţi bancare nu sunt asigurate cu sisteme de alarmă avizate de poliţie. Între ceea ce vrem şi ceea ce vor băncile există o contradicţie. Noi vrem protecţie şi prevenite, băncile îşi urmăresc scopul comercial.", a declarat sobcomisar Vasile Viorel, DIC Bucureşti.

Concluzia vine după ce poliţiştii au luat la puricat unităţile bancare din ţara noastră. În prima parte a anului au fost verificate aproape 6000 de bănci. În peste 1000 dintre ele nu au fost chemati ofiterii specializati de la Poliţie pentru a pune la cale sistemul de securitate, aşa cum prevede legea.

Poliţiştii au mai constatat că multe din unităţile bancare nu au nici sistemul intern de monitorizare pus la punct. Anul acesta în România au avut loc 3 jafuri armate în sedii de bancă. Unul la Cluj, Unul la Constanţa, şi o tentativă de jaf săvârşită vineri la Braşov.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel