Ce cauzeaza acneea

|

Care este cauza acneei? In timpul pubertatii hormoni numiti androgeni conduc procesul de maturizare facand ca glandele sebacee ale pielii sa secrete mai mult sebuum sau ulei.

Glandele sebacee sunt conectate de foliculii firelor de par. Impreuna se numesc unitati pilosebacee. Pe masura ce hormonii accelereaza procesul de maturizare in timpul pubertatii, suprafata foliculilor firelor de par se dezintegreaza mai rapid. Materialul rezultat se amesteca cu sebuumul si astupa porii. Pe masura ce glandele sebacee isi continua productia de sebuum porii se umfla cu ulei in exces.

O bacterie numita P. Acnes prezenta in mod normal in piele creste in mod accelerat in porii astupati. Astfel se produce o enzima iritativa care cauzeaza inflamarea. In acest fel se poate rupe peretele porului ceea ce permite substantelor iritante sa cauzeze si mai multa inflamare in tesutul inconjurator.

Rezultatul este formarea leziunilor acneice - puncte negre, albe, chisturi, noduli, cunoscute si sub numele de comedoane.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel