Comisia Europeană a acordat României o păsuire până în 2017 în privinţa gropilor de gunoi

|

Doar 19 din gropile de gunoi neconforme cu standardele europene au fost închise în ţara noastră până acum. Potrivit angajamentelor asumate de România, până joi ar fi trebuit închise 78 de depozite municipale ce nu respectă normele de mediu. Comisia Europeană a fost însă blândă cu ţara nostră şi ne-a acordat o păsuire până pe 16 iulie 2017.
Potrivit graficului stabilit cu reprezentanţii Uniunii Europene, anul acesta, România ar fi trebuit să închidă 78 de gropi de gunoi neconforme cu normele de mediu.

Aceste depozite rămase în activitate vor mai opera o perioadă până când autorităţile vor stabili ce vor face cu gunoiul după ce gropile se vor închide. Dacă nu va fi respectat termenul dat de Uniunea Europeană, România riscă amenzi usturătoare din partea forurilor europene!

Alături de ţara noastră, şi Bulgaria şi Polonia au scăpat pentru moment de sancţiuni. Comisia a ordonat închiderea tuturor gropilor neecologizate din Uniune şi a lansat deja o serie de sancţiuni pe această temă altor cinci ţări: Franţa, Grecia, Irlanda, Spania şi Italia.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel