Microsoft vrea să vândă divizia de publicitate Razorfish

|

Microsoft Corp. discută cu cinci dintre cele mai mari companii de publicitate din lume pentru vânzarea agenţiei de publicitate digitală Razorfish, scrie cotidianul financiar Wall Street Journal

Oferta Microsoft include o propunere pentru utilizarea tehnologiei de publicitate a companiei şi cumpărarea de spaţiu publicitar de sute de milioane de dolari.

Preţul tranzacţiei ar fi de minim 400 milioane dolari, în funcţie de angajamentele pentru cumpărarea spaţiilor publicitare şi tehnologiei, au anunţat sursele.

Omnicom Group, WPP şi Publicis se află printre companiile contactate de Microsoft şi printre cele care şi-au exprimat interesul faţă de Razorfish, având în vedere o relaţie comercială mai extinsă cu grupul de software, arată WSJ, care citează surse apropiate situaţiei.

Microsoft, care a angajat banca de investiţii Morgan Stanley pentru gestionarea posibilei tranzacţii, s-a adresat, de asemenea, şi companiilor de publicitate Interpublic Group şi Dentsu.

Un purtător de cuvânt al Microsoft a refuzat să comenteze ştirea, catalogând cele anunţate drept zvonuri. Potrivit WSJ, discuţiile sunt preliminare, iar un acord ar putea fi încheiat peste cel puţin câteva luni.

Microsoft a achiziţionat grupul Razorfish în 2007 ca parte a cumpărării companiei aQuantive, pentru 6 miliarde dolari.

Compania de software a anunţat la sfârşitul lunii aprilie o scădere la 2,98 miliarde dolari a profitului din al treilea trimestru fiscal, din cauza scăderii cheltuielilor pentru produse tehnologice, în contextul crizei economice.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel