Primăria Capitalei încearcă să preia parcările Dalli cu ajutorul forţelor de ordine

|

Direcţia Parcări, din cadrul Administraţiei Străzilor preia în administrare cele peste 3.000 de locuri de parcare exploatate până acum de SC Dalli Exim SA.

Angajaţii Direcţiei Inspecţie şi Control, ai Administraţiei Străzilor, ai Direcţiei de Infrastructură, jurişti ai Primăriei Capitalei asistaţi de poliţişti comunitari, jandarmi şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei şi Brigăzii Poliţiei Rutiere au început azi, 17 iulie 2009, acţiunea de eliberare şi preluare în posesie a bunurilor aparţinând domeniului public al Municipiului Bucuresti.

Este vorba despre 100 de amplasamente, cu peste 3.000 de locuri de parcare, care până acum au fost exploatate de SC Dalli Exim SA.

Exemple de locaţii:

Alba Iulia (230 de locuri de parcare)
Walter Mărăcineanu (53 de locuri de parcare)
Piaţa Victoriei, lateralele Guvernului (120 de locuri de parcare)
Cina, piaţa George Enescu, lânga parcarea Hilton (85 de locuri de parcare)
Magazinul Eva (74 de locuri de parcare)

Pentru 18 amplasamente (adica 366 de locuri) parcarea va fi gratuită timp de o lună. Măsura este luată în sprijinul riveranilor şi al angajaţilor instituţiilor publice lângă care se află.

În celelalte parcări, după încheierea procesului de predare-primire între reprezentanţii PMB şi angajaţii Dalli, lucrătorii Direcţiei Parcări vor începe taxarea locurilor de parcare, conform hotărârii CGMB 84/2004.
Autoritatea locală roagă bucureştenii să nu plătească contravaloarea parcării aşa-zişilor “parcatori ambulanţi”, pentru a nu încuraja specula.

"Preluarea parcărilor exploatate până acum de Dalli înseamnă respectarea legii domeniului public. Toate amplasamentele vor intra în lucrări de reamenajare şi recondiţionare. Locurile de parcare vor fi marcate pe culori, conform hotărârii de miercuri a Cosiliului General al Municipiului Bucureşti. Marile parcări vor fi asigurate cu sisteme moderne de monitorizare şi control acces. De asemenea, va începe instalarea de parcometre, pentru eficientizarea serviciului de taxare", a declarat primarul Capitelei, Sorin Oprescu.

Pe 11 iunie 2009, SC DALLI EXIM SA a fost notificată pentru eliberarea domeniului public. Contractul Autorităţii Locale cu societatea Dalli a expirat din 2005, iar actul adiţional de prelungire este lovit de nulitate absolută, din cauza că a fost realizat cu încălcarea legii.

Conducerea Dalli Exim SA a reacţionat printr-un comunicat remis în care arăta că orice acţiune a Primăriei Municipiului Bucureşti de preluare a parcărilor cu plată nu respectă contractul existent între cele două instituţii şi a anunţat că va da în judecată Primăria.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel