Cum sa eliminati iritatia dupa ras - Pentru Femei

|

Evitarea iritatiei dupa ras va poate scuti de o iritatie dureroasa. Vechea zicala are dreptate: "E mai bine sa previi decat sa tratezi", atunci cand vine vorba de iritatii ale pielii.

 1. Folositi aparate de ras de buna calitate. Aparatele de ras speciale pentru femei au manerele si lamele proiectate special pentru zonele in care vor fi folosite.
 2. Alegeti un aparat de ras care sa fie suficient de ieftin astfel incat sa poata fi aruncat dupa cateva utilizari. Folositi aparate de ras cu o singura lama, cele cu doua lame rad mai bine, dar exfoliaza si mai multa piele ceea ce poate cauza iritarea pielii.
 3. Radeti-va la finalul sau dupa un dus sau o baie, atunci cand pielea dvs este inmuiata din cauza caldurii si aburului. Va permite o radere mai buna dar fara zgariere.
 4. Folositi crema de ras sau gel de ras inainte de ras. Gelurile au o textura mai groasa si ofera o mai buna protectie. Daca folositi sapun , folositi sapun moale, care ofera o protectie mai buna decat sapunul lichid, gel de dus sau sapun obisnuit. Nu folositi sapun deodorant.
 5. Nu va grabiti.
 6. Nu presati aparatul de ras pe piele.
 7. Dati cu aparatul de ras peste o anumita zona doar o singura data. Rasul excesiv si presiunea prea mare poate sa duca la iritatie.
 8. Nu va radeti de mai multe ori pe zi. Daca este nevoie retusati cu un aparat de ras electric. Folositi presiune minima pentru a evita iritatia.
 9. Stropiti cu apa rece zona proaspat rasa. Clatiti-va pielea bine, pentru ca reziduurile de sapun sau gel de ras pot cauza de asemenea iritatie.
 10. Aplicati lotiunea la 30 de minute dupa ras, daca o mai aplicati. Va permite porilor pielii sa se inchida, minimalizand iritatia.
 11. Tratati pielea iritata cu gel de aloe vera pur. Aloe vera are calitati analgezice care reduc umflarea, calmeaza pielea si formeaza o bariera care sa va protejeze pielea de infectii. De asemenea ajuta vindecarea.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel