Cum sa preveniti eruptiile acneice

|

Va simtiti neajutorati si nu stiti cum sa preveniti eruptiile acneice? Nu ati cauzat dvs eruptia, insa asta nu inseamna ca nu puteti reduce severitatea si numarul eruptiilor. Pielea predispusa la acnee are nevoie de un pic de ingrijire pentru a arata cel mai bine. Si totul incepe cu cateva schimbari cheie in regimul dvs de intretinere a pielii. Iata cateva metode simple de a preveni eruptiile.

  1. Atunci cand alegeti o solutie de curatare a pielii, alegeti una blanda. Un sapun moale sau o solutie de curatat dimineata si seara sunt suficiente. Sapunurile agresive si ustensilele abrazive, pot irita pielea si pot inrautati acneea.
  2. Udati fata cu apa calda si spalati-va delicat de sub linia maxilarului pana la linia parului. Clatiti bine cu apa calda. Machiajul ar trebui sa fie indepartat cu apa calda si un sapun moale. Evitati folosirea produselor astringente decat daca nu v-au fost recomandate de medic, pentru ca aceste produse de obicei contin alcool, pot fi agresive si pot usca pielea.
  3. Parul ar trebui sa fie spalat atunci cand pare gras. Daca parul dvs este foarte gras, poate ca ar trebui sa-l spalati mai frecvent. Daca flositi produse de coafare a parului, folositi cantitati mici, pentru ca anumite geluri, spume, fixative si balsamuri, pot fi uleioase, si pot lasa un reziduu uleios pe piele.
  4. Rezistati tentatiei de a sparge cosurile. In acest fel puteti doar sa agravati leziunile si puteti cauza cicatrici.
  5. Protejati-va pielea de soare. Cateva tratamente impotriva acneei fac pielea sensibila la soare, ceea ce inseamna ca puteti fi mai predispus la arsuri solare. O expunere in exces la soare nu indeparteaza acneea, dar poate sa imbatraneasca pielea si sa cauzeze cancer de piele. O lotiune de protectie solara cu un factor de protectie minim 15 ar trebui sa fie aplicat pe pielea expusa inainte de a iesi din casa. Si mai bine, stati la umbra si purtati o sapca.
  6. Uitati-va dupa termeni "non-comedogenici" sau "non-acnegenic" atunci cand alegeti produse cosmetice pentru piele sau par. Aceste produse au fost facute special pentru a nu produce comedoane si eruptii. Produsele neuleioase sunt de asemenea o alegere buna.
  7. Aveti grija la "aceea mechanica", adica acnee care apare in urma frecarii pielii. Purtarea de rucsac, sepci stramte sau banderole pentru cap, casti sau alte piese de echipament sportiv care pot freca pielea si astfel pot cauza eruptii acneice.
  8. Urmati tratamentul si indicatiile de ingrijire asa cum v-au fost prescrise de doctor. Daca sunteti de parere ca un tratament cauzeaza o problema, consultati medicul. Pentru a preveni viitoarele eruptii nu intrerupeti tratamentul chiar daca pielea se curata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel