Cum sa ingrijiti pielea grasa

|

Daca aveti glande sebacee supra-productive, atunci aveti pielea grasa. Vestea buna este ca acest tip de piele imbatraneste si se rideaza mai greu. Partea negativa pot fi eruptii acneice, pori deschisi si un aspect unsuros al pielii. Pasii urmatori va pot ajuta sa minimalizati efectele negative.

  1. Expertii sugereaza curatarea de 2-3 ori pe zi cu apa si sapun. Luati cu dvs servetele umede daca nu va veti putea spala pe fata.
  2. Tineti minte ca de obicei dermatologii si esteticienii de obicei nu sunt de acord asupra unui anumit tip de sapun, dar sunt de acord ca o data ce ati gasit un produs de curatare care sa functioneze pentru dvs, ar trebui sa continuati sa-l folositi.
  3. Urmati recomandarile dermatologilor si faceti dus in apa calduta decat in apa fierbinte. Apa fierbinte va poate usca pieleia, in timp ce cea rece o poate soca.
  4. Evitati produse de curatare care tind sa usuce prea mult pielea. In mod paradoxal, acestea nu facdecat sa stimuleze gladele sebacee sa produca si mai mult sebum.
  5. Folositi produse noncomedogenice si cu filtre solare, ceea ce inseamna ca nu va vor aglomera porii.
  6. Vorbiti cu dermatologul dvs despre o anumita clasa de medicamente numita retiniode care vor reduce productia de sebum si le micsoreaza dimensiunile.
  7. Tineti minte ca glandele sebacee sunt foarte sensibile la stimuli: hormoni, caldura si (zic unii) mancare grasa.
  8. Tineti minte ca eforturile dvs de a va pastra pielea grasa curata au limite, pentru ca unele cercetari spun ca pielea grasa este ereditara.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel