Cum sa preveniti venele varicoase

|

Venele varicoase sunt vene umflate si apar mai ales pe gambe. Multi factori sunt responsabili de aparitia unor astfel de vene, inclusiv sexul (femeile sunt mai predispuse), varsta, sarcina si ereditatea. Schimbarea stilului de viata poate ajuta prevenirea venelor varicoase.

  1. Stati drepti. O buna postura reduce presiunea din vene.
  2. Pastrati-va greutatea ideala. O greutate prea mare face ca intregul sistem circulator sa munceasca mai mult, ceea ce creste presiunea din venele gambelor.
  3. Nu va tineti picioarele incrucisate atunci cand lucrati. Pozitia picior peste picior face ca circulatia sanguina mai greoaie inapoi spre inima si prin urmare creste presiunea din venele gambelor.
  4. Faceti exercitii in mod regulat, alegeti activitati cu impact redus cum ar fi: mersul, ciclismul, canotajul sau inotul. Aceste activitati vor imbunatati circulatia fara a creste presiunea din interiorul venelor.
  5. Evitati sa stati intr-un singur loc o perioada lunga de timp. Daca insa slujba dvs o cere, purtati ciorapi medicinali. Acesti ciorapi ajuta sangele sa circule mai eficient catre inima.
  6. Intindeti-va picioarele daca trebuie sa stati pe scaun o perioada lunga de timp. Rotiti-va gleznele si flexati-va degetele de la picioare in timp ce stati pe scaun.
  7. Purtati haine care sa nu va stranga la talie, solduri sau picioare.
  8. Evitati pantofii cu toc inalt. Presiunea la care este supusa gamba poate crea vasoconstrictie.
  9. Ridicati-va picioarele cu pana la 15-30 cm mai sus de nivelul inimii atunci cand stati intinsi. Aceasta pozitie permite sangelui din gambe sa circule mai usor catre inima, usurand munca valvelor. Ganditi-va ca este un repaos pentru picioare.
  10. Evitati pilule anticonceptionale cu un nivel mare de estrogen, ceea ce reduce capacitatea valvelor de a se inchide.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel