Cum sa preveniti piciorul atletului

|

Piciorul atletului, cauzat de o ciuperca numita trichophytonrubrum, se dezvolta foarte bine la caldura si umezeala. Va cauzeaza mancarimi la picior si iritatii. Iata cum va puteti feri de aceasta afectiune.

  1. Uscati-va bine picioarele dupa baie, dus sau inot. Asigurati-va ca v-ati uscat si pielea dintre degete.
  2. Purtati pantofi din piele sau alte materiale naturale. Evitati pantofii rezistenti la apa sau cei din cauciuc pentru utilizarea zilnica, pentru ca picioarele dvs nu vor putea respira.
  3. Schimbati-va sosetele frecvent. Daca aveti picioarele transpirate, mai luati o pereche de sosete cu dvs la munca, si schimbati-le la pranz. Schimbati-le inca o data dupa munca.
  4. Alegeti sosete 100% bumbac, albe, daca este posibil. Sosetele colorate pot irita mai mult din cauza colorantilor. Bumbacul absoarbe mai multe umezeala decat cele sintetice.
  5. Purtati cipici la dus sau papuci atunci cand folositi dus la comun.
  6. Purtati pantofii prin rotatie, mai ales cei pe care-i purtati la sport. Nu purtati aceeasi pereche zilnic la sala de sport sau la birou.
  7. Incercati pernite speciale pentru interiorul pantofilor. Unele din ele sunt facute special pentru a reduce umezeala picioarelor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel