Este gelul antibacterian mai bun decat spalatul pe maini cu apa?

|

Gelul antibacterian pe baza de alcool exista de cativa ani, dar cercetarile nu au determinat niciodata clar daca este la fel de eficient impotriva microbilor precum spalatul pe maini cu apa. Dar acum ca cercetarile sunt aproape de final si se pare ca gelul antibacterian este eficient.

Conform cercetarilor, gelul antibacterian este considerat la fel de eficient in omorarea microbilor precum spalarea pe maini cu apa si sapun.

Principalul punct ce trebuie tinut minte este ca continutul in alcool al gelului antibacterian trebuie sa fie de cel putin 60% ca sa fie eficient.

In afara cazului in care mainile sunt vizibil murdare, gelul antibacterian pe baza de alcool este eficient.

Daca aveti la dv. tot timpul un gel antibacterian pe baza de alcool, il puteti folosi dupa ce ati fost in mijloacele de transport in comun, dupa ce ati atins un animal, dupa ce ati pus mana pe caruciorul de cumparaturi sau chiar si dupa ce ati condus masina. Sunt recomandate atat servetele umede, cat si gelul antibacterian pe baza de alcool. Oricand simtiti ca mainile va sunt murdare si nu aveti la indemana apa si sapun, puteti folosi gel antibacterian.

Asigurati-va ca folositi destul incat sa acoperiti toata suprafata mainilor dv., inclusiv partea dintre degete si frecati-va mainile pana ce se usuca.

Asa ca tineti minte sa luati gel antibacterian cu dv. oriunde va duceti. Avandu-l la dv. este foarte probabil ca il veti folosi si astfel va veti pastra mai sanatos.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel