Cum sa tratati unghiile crescute in carne

|

Atunci cand pielea din jurul unghiilor dvs de la picioare se umfla si devine rosie si incepe sa va cauzeze mult disconfort, este din cauza ca unghiile au crescut in carne. Unghiile crescute in carne cronic au nevoie de serviciile unui podiatrist.

  1. Stergeti-va instrumentele cu care va faceti pedichiura cu alcool sau betadina. Asigurati-va ca ati sters si interiorul unghierei, dar si suprafata care atinge pielea dvs.
  2. Puneti 2 capacele pline de solutie de betadina in 2 l de apa. Puneti picioarele in apa si inmuiati-le 10 minute.
  3. Uscati-va picioarele bine si apoi inserati unghiera sub marginea unghiei.
  4. Taiati unghia usor la unghi. Incercati sa nu taiati pielea - pastrati unghiera cat mai aproape de partea unghiei cea mai aproape de carne.
  5. Apucati coltul si scoateti-l usor odata ce unghia este taiata.
  6. Dezinfectati zona cu alcool sau betadina.
  7. Inmuiati-va degetul 20 minute in fiecare zi in betadina, sau pana cand dispare durerea. Dupa inmuiere, uscati si aplicati un bandaj adeziv si crema antibiotica.
  8. Inserati o bucatica de vata intre unghie si piele si lasati-o acolo cateva zile. In acest fel pielea nu va mai fi presata. Scoateti vata imediat ce unghia incepe sa creasca si sa se indeparteze de piele.
  9. Purtati incaltaminte lejera si mergeti desculti cat mai mult timp posibil, pana cand se vindeca unghia. Telul dvs este de a elimina presiunea de pe deget.
  10. Mergeti la medic daca unghiile va cresc in carne cronic.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel