Destinaţie de vacanţă: Barcelona, comoara catalană a Spaniei

|

Cultură, distracţie, peisaje. Nimic nu îi lipseşte Barcelonei, unul dintre cele mai frumoase oraşe europene. Cei care vor să viziteze acest oraş, trebuie să ştie însă că au nevoie de cel puţin o săptămână pentru a se putea bucura de tot ceea ce oferă Barcelona turiştilor săi.

Comoara catalană a Spaniei este şi probabil va fi mereu sub puternica impresie a operei lui Antoni Gaudi. Pe lângă operele sale arhitecturale bine cunoscute în întreaga lume, Barcelona are de oferit turiştilor care îi calcă pragul o mulţime de alte obiective turistice.

Cea mai cunoscută modalitate de a vizita oraşul este Autobuzul Turistic. Barcelona pune la dispoziţia turiştilor maşini care acoperă trei rute (Roşie, Albastră şi Verde) şi au 44 de opriri, în principalele puncte de atracţie ale metropolei. Cu acelaşi bilet, cobori la oricare dintre staţiile de pe traseu, vizitezi ceea ce doreşti, după care te urci în următorul autobuz turistic. Sistemul funcţionează foarte bine, timpul de aşteptare în staţie fiind, în majoritatea cazurilor, de maxim 5-10 minute, şi doar rareori de 15 minute.

Odată cu achiziţionarea biletului de călătorie primeşti şi vouchere cu discounturi semnificative, valabile pentru multe dintre obiectivele turistice de pe traseu, dar şi hărţi turistice. Autobuzul este dotat cu un ghid informativ, în şase limbi de circulaţie, care anunţă staţiile şi oferă informaţii utile privind obiectivele turistice incluse pe traseu.

Un bilet de o zi costă 20 euro, pentru adulţi şi 12 euro, pentru copii până în 12 ani. Ai posibilitatea să optezi şi pentru abonamentul de 2 zile, de 26 şi, respectiv, 16 euro.

Sagrada Familia, capodopera neterminată a lui Antoni Gaudi este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice ale Barcelonei. Construcţia clădirii este preconizată să dureze încă 30 de ani, dar deja a devenit poate cel mai reprezentativ obiectiv turistic al oraşului. Biletul de intrare la Sagrada Familia costă 11 euro.

Aquarium-ul este un alt obiectiv turistic care nu trebuie ratat. Preţul este cam mare, comparativ cu alte puncte de atracţie, 17 euro, însă merită fiecare cent. Considerat unul dintre cele mai importante expozitii de animale marine din Europa din cauza colectiei impresionante de animale marine, Aquarium-ul din Barcelona oferă turiştilor posibilitatea de a se aventura prin tunelul cu rechini, înconjuraţi fiind de apă şi animale acvatice letale.

Iubitorii fotbalului pot alege să viziteze stadionul echipei FC Barcelona, Camp Nou şi Muzeul dedicat acesteia. Contra sumei de 17 euro, turiştii au posibilitatea să viziteze toate nivelurile stadionulu, dar şi sala destinată conferinţelor de presă sau muzeul care include o prezentare a istoriei impresionante a clubului prin colectii de fotografii, trofee si documente ce ilustreaza anii de glorie ai clubului.

Muzeul Naţional de Artă Catalană (MNAC) impresioneaază nu doar prin colecţiiile de pe care le găzduieşte, dar şi prin sediul său şi mai ales prin priveliştea pe care o oferă asupra întregului oraş.

MNAC este găzduit de un palat magnific ce se află deasupra fântânilor din Montjuic. Muzeul este foarte interesant de văzut, însă vizitarea sa poate dura foarte mult întrucât este foarte mare. MNAC expune toate formele de artă; sculptură, pictură, obiecte de artă, desene, gravuri, fotografie şi o colecţie numismatică. Aici pot fi admirate operele lui Gaudi, Rubens sau Picasso.

Pentru cumpărături puteţi alege fără rezerve La Rambla şi zona Placa de Catalunya. La Rambla este probabil cea mai cunoscută zonă a Barcelonei şi este plină de chioşcuri cu suveniruri, standuri de animale şi flori şi de tot felul de artişti. Este locul unde se întâlnesc toate felurile de oameni, turişti şi localnici, într-o diversitate extravagantă şi plină de culoare.

Barcelona este cu siguranţă un oraş ce merită văzut şi admirat. Iar dacă ai fost odată acolo, în mod sigur te vei întoarce. Barcelona este un oraş ce nu poate fi epuizat la o singură vizită.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel