Doi medici de la Centrul Medical Unirea au fost sancţionaţi după decesul copilului de trei ani

|

Cei doi medici implicaţi în cazul copilului de trei ani mort la o investigaţie efectuată la Centrul Medical Unirea şi-au pierdut dreptul de practică pentru două luni, potrivit sancţiunii dictate de Comisia de disciplină din cadrul Colegiului Medicilor Bucureşti.

"Am decis să aplicăm medicului anstezist, Iulia Negru, şi celui care a efectuat investigaţia RMN, Adina Chiriţă, una dintre cele mai aspre pedepse medicale, respectiv ridicarea dreptului de practică pentru două luni", a precizat vicepreşedintele Colegiului Medicilor Bucureşti, Monica Pop. Potrivit Monicăi Pop, cei doi medici au posibilitatea să conteste decizia Comisiei de diciplină.

Un copil de trei ani a murit, pe 29 iunie, după ce a fost adus la Centrul Medical Unirea pentru un RMN, unde i s-ar fi făcut o anestezie. Copilul avea tetrapareză spastică şi a început să aibă probleme respiratorii după ce s-a încheiat examenul RMN. Medicii au încercat să îl resusciteze timp de două ore. De asemenea, au fost chemate echipajele de la BGS şi SMURD.

Directorul executiv al Centrului Medical Unirea şi patru medici sunt aşteptaţi, la începutul săptămânii viitoare, la Poliţia Capitalei, pentru a fi audiaţi în acest caz, potrivit unor surse judiciare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel