Greseli comune de folosire a lotiunilor pentru protectie solara

|

Folosirea unei lotiuni pentru protectie solara este una din cele mai bune cai de a preveni cancerul de piele. Din pacate, multi oameni fac greseli atunci cand folosesc lotiuni de protectie solara. Aplicarea potrivita a lotiunii de protectie solara si urmarea instructiunilor de utilizare sunt vitale pentru o protectie maxima.

Lotiunea trebuie aplicata cu 15-30 minute inainte de a iesi afara pentru a permite lotiunii sa fie absorbita de piele. Urmati instructiunile de utilizare pentru a sti de cat timp este nevoie pentru ca pielea sa absoarba lotiunea de protectie solara.

In medie, este nevoie de cca. 28,5 ml pentru un adult. Tineti minte ca toate partile corpului care vor fi expuse la soare trebuie protejate. Zonele neglijate includ fata, urechile, gatul si picioarele.

Lotiunile pe care nu scrie "rezistenta la apa" nu vor mai avea efect dupa ce stati o vreme in apa. Chiar si lotiunea rezistenta la apa ofera protectie doar pe o perioada limitata. Verificati instructiunile pentru a sti cat de des trebuie sa va dati din nou cu lotiunile rezistente la apa.

Multi oameni cred ca daca aplica o data lotiune de protectie solara, aceasta ii va proteja toata ziua. Nimic mai fals. Lotiunea trebuie aplicata in mod normal cam la fiecare 2 ore. Verificati instructiunile de utilizare.

Lotiunile de protectie solara trebuie folosite si cand este insorit si cand este innorat. Razele ultraviolete pot afecta oamenii si atunci cand este innorat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel