Un magazin de bijuterii din Marea Britanie a interzis intrarea ţiganilor români

|

Poliţia l-a avertizat pe proprietarul unui magazin de bijuterii din apropiere de Manchester că are un comportament rasist, după ce, confruntat cu o serie de furturi, a interzis intrarea ţiganilor români în magazin.
"Ne pare rău, nu servim ţigani români sau est-europeni", a scris Michael Plant pe un carton plasat la vedere la intrarea în magazin. El crede că imigranţii est-europeni sunt în spatele câtorva raiduri care au vizat magazinul său. Strategia lor a fost simplă - unii membri ai bandei distrăgeau atenţia personalului din magazin, în timp ce alţii sustrăgeau bijuterii.

S-a hotărât să pună afişul după ce sâmbăta trecută i-a fost furată o verighetă de aur bărbătească. După ce a plasat anunţul prin care interzicea intrarea ţiganilor în magazin, poliţia i-a spus să-l dea jos, în caz contrar riscând să fie acuzat de comportament rasist. Poliţia nu a fost în stare să ia urma hoţilor.

Plant, în vârstă de 62 de ani, care are de 22 de ani magazinul de bijuterii din Altrincham, Cheshire, pe care îl conduce împreună cu soţia sa, Monika, spune că nu este rasist, dar a fost în mod repetat ţinta infractorilor est-europeni. "Ar trebui să am dreptul de a spune ce oameni să intre în magazinul meu fără să risc acuzaţii de discriminare rasială. Ar trebui să pot să-mi aleg pe cine servesc. Nu e vorba numai de est-europeni - dacă cineva vine beat în magazin, nici acesta nu va fi servit. Tot ce vreau este o abordare de bun simţ. Poliţia e mai degrabă reactivă decât proactivă, aşteaptă să se întâmple ceva şi abia apoi rezolvă", a declarat proprietarul magazinului de bijuterii.

"Cred că aceşti infractori români şi est-europeni fac un deserviciu conaţionalilor lor. Evident, nu cred că toţi sunt răi, dar cum pot să disting cine e bun şi cine e rău?", a adăugat Plant.

El a povestit că infractorii care intră în magazin spun mereu că sunt spanioli şi folosesc tehnici de distragere a atenţiei, de pildă îşi lasă copiii să alege prin preajmă şi aceşia ies apoi cu bijuteriile din magazin. Într-o zi Plant a fost jefuit de nouă brăţări, care valorau câteva mii de lire sterline.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

©2009 Blogu' lu' Gigel... | Administrat de Gigel